8. - 9. jun. 2017

FutureBuilt2017

— Neste stopp 2050

Kan vi bygge oss ut av klimakrisen? Det kan vi, i følge eiendomsbransjens visjoner for 2050. På FutureBuilt-konferansen 8. og 9. juni viser vi at det er mulig – allerede nå.

Det handler om å ommøblere gatene og bo litt tettere, bruke og produsere energi litt smartere, sirkulere bygg og materialer i stedet for å kaste dem og produsere arkitektur og byggevarer med null utslipp. Det er ikke spesielt vanskelig og vi kan gjøre det i dag. Til årets FutureBuilt-konferanse har vi hentet inn både internasjonale foredragsholdere og lokale eksperter og entusiaster med visjonene og løsningene i lomma.

Kom, se og hør, møt likesinnede og bli inspirert - på Norges viktigste møteplass for alle som er opptatt av klimavennlig byutvikling og arkitektur.

To fulle dager

Dag 1: Hoved-konferanse i Bærum Kulturhus i Sandvika. Årets program tar utgangspunkt i eiendomssektorens veikart mot 2050. Vi viser hvordan løsningene vi trenger for å realisere eiendomssektorens fremtidsvisjoner allerede finnes, og at de mest innovative byene og byggeprosjektene allerede er godt i gang med å gjøre visjoner til virkelighet.

Dag 2: Her kan du velge mellom Rullende seminar med besøk til fire ferske FutureBuilt-prosjekter, eller halvdagsseminaret Nullutslippsbyen - case Fornebu, hvor vi viser hvordan forslaget fra Bærums klimapanel om et utslippsfritt Fornebu i løpet av de neste 10 årene kan omsettes til harde fakta på bakken.

Årets konferanseprogram er utarbeidet i samarbeid med Grønn Byggallianse og Smart City Bærum.

Praktisk informasjon

Hovedkonferanse
8. juni kl. 09.00-17.00 (registrering fra kl. 08.00)
Sted: Bærum Kulturhus, Sandvika

Parallell 1: Rullende seminar
9. juni kl. 08.00-ca. 17.00
Adresse:Oppmøte på Brynseng skole, Brynsengfaret 8-12, Oslo
Adkomst: Brynseng skole ligger rett ved Brynseng T-banestasjon

Parallell 2: Nullutslippsbyen - case Fornebu. Halvdagsseminar
9. juni kl. 09.00-13.00
Adresse:The Local på Fornebuporten, Oksenøyveien 10, 1366 Lysaker
Adkomst: Buss 31, 28, 36E og 24. Holdeplass  Fornebuparken

Eiendomssektorens veikart mot 2050

Eiendomssektorens veikart mot 2050 har satt agenda for årets konferansetema. Veikartet er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom.
Her kan du laste ned Eiendomssektorens vegkart mot 2050.

Påmelding(Fysisk oppmøte)

Foredragsholdere

 

THOMAS RAU er arkitekt, entreprenør, innovatør og ekspert på sirkulærøkonomi. Han lever etter mottoet ‘guided by the future’ og lar seg ikke styre av hva som er mulig og akseptabelt nå, men hva som er nødvendig for framtiden. Han driver RAU Architects, et kontor som har vært ledende på bærekraftig arkitektur i Nederland siden opprettelsen i 1992. I tilegg til å utvikle klimanøytrale og energipositive bygg har Rau engasjert seg i sirkulærøkonomi og sirkulære bygg. I 2010 etablerte han Turntoo, et byrå som rådgir bedrifter i omleggingen til en sirkulær forretningsmodell. Rau er ranket blant Top 5 Dutch key players innen bærekraft, han ble kåret til årets arkitekt i Nederland i 2013 og er en populær foredragsholder som utfordrer sitt publikum verden over.

 

ANTONI VIVES var varaordfører i Barcelona fra 2011–2015 og leder i dag City Transformation Agency (CTA) i Barcelona. Som varaordfører var Vives ansvarlig for å introdusere ”superkvartaler”, et djervt prosjekt som skal redusere bilbruk i sentrum. I CTA jobber Vives med byutvikling, med byer verden over som oppdragsgivere. Vives er også seniorrådgiver for London School of Economics, forfatter og grunnlegger av Institute of Advanced Architecture of Catalonia.

 

THOMAS BRIAULT er Associate Director i Arup hvor han leder et team som jobber med energi- og klimarådgivning. Hans hovedfokus er vurdering og implementering av kostnadseffektive lavkarbon-/energiløsninger på bygg- og områdenivå. På konferansen vil han vise et utvalg av Arups mest innovative energiprosjekter - akkurat nå.

 

 

 

CHRISTOPH DüNSER er arkitekt hos Architekten Hermann Kaufmann, et østerriksk kontor som lenge har vært blant pionerene innen industrialisert og bærekraftig trebyggeri. Gjennom Life Cycle Tower og Life Cycle Tower-One har kontoret utviklet et hybrid-konsept for fleretasjes trehus. Nå er konseptet videreutviklet og realisert i et 18 etasjes boligprosjekt i Canada. Christoph Dünser fra Architekten Hermann Kaufmann har stått sentralt i utviklingen av begge prosjektene. Nå kommer han til FutureBuilt2017.

 

SIV HELENE STANGELAND er arkitekt og forsker med base i Stavanger. I 1996 etablerte hun arkitektkontoret Helen & Hard sammen med Reinhard Kropf. Helen & Hard har en imponerende prosjektportefølje og har vunnet mange priser for sin trearkitektur, deriblant for den norske paviljongen på verdensutstillingen i Shanghai og Vennesla bibliotek. Helen & Hards trearkitektur publiseres jevnlig i internasjonale fagtidsskrifter, og deres tilnærming til tre og bærekraft har gjort dem til etterspurte foredragsholdere i Europa, Nord-Amerika og Asia. Stangeland har akkurat avsluttet sin PhD i kreativ praktisk forskning ved Arkitektskolen i Århus. Nylig ble Stangeland og Kropf inkludert i RIBA’s 2017 International Fellowships.

 

HÈLÈNE CHARTIER arbeidet inntil september 2016 som rådgiver for ordføreren i Paris, Anne Hildago. Nå jobber Chartier for C40, et nettverk for verdens megabyer som har forpliktet seg til å bidra til reduserte klimautslipp. Her er hun prosjektleder for initiativet Reinventing Cities, a global call for projects that will transform underutilized sites within the cities into zero carbon urban development and  beacons of sustainability.

 

JENS ULLTVEIT-MOE er konserndirektør i Umoe AS, en av Norges største privateide bedrifter som blant annet investerer i fornybar energi. Ulltveit-Moe er styreleder i Cicero - Senter for klimaforskning og styremedlem i  Directors of Environmental Defense Fund Ltd. Europe. Ulltveit-Moe har også ledet et  klimapanel som skal gi råd til Bærums videre utvikling. På konferansens første dag får du høre hvilke råd kommunen har fått.

 

KATHARINA BRAMSLEV er daglig leder av Grønn Byggallianse,  et miljønettverk bestående av de største utbyggerne og forvalterne som ønsker å være i front på miljøområdet. Bramslev og Grønn Byggallianse er forfatter av ”Eiendomssektorens veikart mot 2050”, en rapport som har inspirert til årets konferansetema. FutureBuilt2017 gjennomføres i samarbeid med Grønn Byggallianse.

 

ANDERS GREGERSEN er administrerende direktør i OBOS Fornebulandet. Gregersen har tidligere jobbet som prosjektleder i Veidekke Eiendom, med særlig fokus på tomteakkvisisjon og prosjektutvikling. Han er utdannet siviløkonom fra BI med spesialisering innen finans.

 

 

SVERRE SMEPLASS er professor II og sjefsrådgiver i betongteknologi i Skanska Teknikk, en intern rådgiverenhet i Skanska. Smeplass er spesialist i betongteknologi og støtter Skanskas prosjektorganisasjon i betongspørsmål i alle prosjektfaser. Skanska har vært en pådriver i miljøspørsmål i byggebransjen og har hatt ca. halvparten av alle registrerte BREEAM NOR-prosjekter. Skanska har bidratt i arbeidet med å drive fram mer miljøvennlige løsninger også i betongbransjen.

 

LIV MARGREHTE BJERGE er senior prosjektleder i Norcems CO2-fangstprosjekt og jobber i avdeling HeidelbergCement Nord-Europa. Hun har 18 års erfaring fra sementbransjen med hovedvekt på kvalitet og miljø, blant annet som laboratoriesjef i FoU, som miljøsjef i markedsavdelingen og som prosjektleder for Norcems CO2-fangstaktiviteter siden 2010. 

 

MORTEN DYBESLAND er statsviter og avdelingsdirektør og leder av Strategisk stab som bistår administrerende direktør i Statsbygg. Strategisk stab skal bidra til å sikre at Statsbygg har nødvendig omstillings- og gjennomføringsevne. Miljø og klimautfordringen er ett av de mest sentrale områdene Statsbygg har identifisert for å lykkes med sitt samfunnsoppdrag.

 

INGER ANDRESEN er professor ved Institutt for byggekunst, historie og teknologi ved NTNU. Hun har tidligere jobbet som sjefforsker i SINTEF og har doktograd innen integrert energidesign. Hun har 20 års erfaring med energieffektivisering av bygg, utnyttelse av fornybar energi og miljøvurderinger. Andresen er også engasjert som rådgiver ved det nasjonale forskningssenteret ZEB – Zero Emission Buildings, og har vært spesialrådgiver i flere byggeprosjekter med fokus på miljøsertifisering, lavenergi, passivhus og nullutslippsbygg. Hun har også erfaring som energi- og miljørådgiver i Skanska og miljøsjef i LINK arkitektur.

 

TROND MOENGEN har jobbet med energiforskning og strategiutvikling nasjonalt og internasjonalt innen ny fornybar energi og miljøvennlig transport siden 1992. Dette har han gjort fra  ulike posisjoner i Olje- og energidepartementet og flere ulike selskaper. Han har blant annet vært styreleder Nordisk energiforsking og i Transnova. Nå skal han lede arbeidet med å utvikle mikroenergisystemet på Furuset.

 

PETER GROTH er tidligere leder av Aspelin Ramm Eiendom og fortsatt aktiv gjennom en rekke styreverv i eiendoms- og entreprenørselskaper. Groth har vært pådriver til mange nyskapende prosjekter innenfor byutvikling, energi- og miljøeffektivitet. På FutureBuilt2017 vil Groth snakke om byggherrens ansvar for å bidra til å skape en god by å leve i og om hvordan samfunnsansvar + god forretningsdrift = sant.

 

LISBETH HAMMER KROG er ordfører (H) og folkevalgt i Bærum kommune. Hun er cand.mag fra UiO og UiB og har studert bedriftsøkonomiske fag ved Handelshøyskolen BI. Hammer Krog har tidligere arbeidet i bl.a.  AF gruppen og Kommunenes Sentralforbund og som selvstendig konsulent innen organisasjons- og medarbeiderutvikling.

 

LENE CONRADI har vært ordfører (H) i Asker siden 2007. Hun er utdannet jurist, og før hun ble ordfører var hun politisk rådgiver for Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen. Sommeren 2012 ble Lene W. Conradi oppnevnt som personlig medlem av FN-komiteen UNACLA, United Nations Advisory Committee of Local Authorities. Dette er FNs rådgivende organ for lokale myndigheter.

 

MARIANNE BORGEN er ordfører i Oslo og mangeårig politiker for SV. Borgen er utdannet cand.sociol. med embetseksamen i sosiologi fra Universitetet i Oslo i 1979. Borgen har permisjon fra stilling i Redd Barna. Foto: Oslo kommune/Sturlason

 

HANNA MARCUSSEN er byråd for byutvikling (MDG) i Oslo. Marcussen er i permisjon fra sin jobb som daglig leder hos Bergfald Miljørådgivere hvor hun ble ansatt oktober 2014. Hun er utdannet arkeolog fra Universitetet i Oslo. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven

 

 

FutureBuilt takker for godt samarbeid med den nederlandske ambassaden i Oslo, den franske ambassade i Oslo og den østerrikske ambassade i Oslo for samarbeid om foredragsholderne Thomas Rau, Helene Chartier og Christoph Dünser på årets konferanse. 

Relaterte saker

Nyheter

Fra plusshus til sirkulærarkitektur

Nyheter

Lynsnakk på FutureBuilt2017

Inger Andresen presenterer Zero Village Bergen og andre smarte nullutslippsbygg. Ill.: Zero Village Bergen/Snøhetta

Nyheter

Barcelonas superkvartaler på FutureBuilt2017

Nyheter

Paris – Tokyo – New York – Oslo: Reinventing Cities

Nyheter

Verdens høyeste trehus på FutureBuilt2017

Nyheter

Se fremtiden på Fornebu eller bli med på rullende seminar

Forrige gang vi arrangerte Rullende seminar, var Granstangen skole et av prosjektene vi besøkte. Foto: Tove Lauluten

Nyheter

9 gode grunner til å melde seg på årets FutureBuilt-konferanse

God mat, gode foredragsholdere og god stemning - det er FutureBuilt2017, det.