07.06 FutureBuilt2012

07.06.12 kl. 09:00 - 08.06.12 kl. 15:30

Facebook  Twitter  Tips en venn  Utskrift 
Sist oppdatert: 09.10.12

FutureBuilts årskonferanse gikk av av stabelen 7. og 8. juni. Her kan du lese mer om konferansen og laste ned foredragene.

Utbyggere, arkitekter, planleggere og rådgivere presenterte noen av de fremste prosjektene innen klimaeffektiv arkitektur og byutvikling nasjonalt og internasjonalt. Nå er alle foredragene fra konferansen FutureBuilt2012 på nett.

Sauerbruch Hutton, Sitra, Stockholm stad, Arup, Statsbygg, København kommune, Fabian Stang, Snøhetta, DGNB, Kulturbyggene i Bjørvika, Asplan Viak/Kan Energi, Lund Hagem arkitekter og Atelier Oslo, Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize, Tore Opdal Hansen, Frikar, Pir II, Entra, LPO, Meteorologisk institutt og BREEAM communities var blant det som sto på programmet.

DAG 1: UTSYN - FRA BYGGEKLOSSER TIL BYSTRATEGI
Plenum 
Klimaeffektiv byutvikling handler om utforming av fortauskanter og om de store overordnede byplangrepene. Vi presenterer prosjekter langs hele skalaen. Nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika har mål om å være ledende på klima og energi og Powerhouse blir Norges første plussenergi bygg. Norra Djurgårdsstaden i Stockholm utvikles til en av verdens første klimapositive bydeler. Bicycle Culture by Design tar sykkelen på alvor som transportmiddel og designkriterium. Strategier for utforming av den levende, urbane og tette byen diskuteres med erfaring fra Stockholm, København og Osl

DAG 2: INNSYN - FORBILDER OG PILOTER - DYPDYKK OG BEFARINGER
Parallelle sesjoner

FutureBuilt befaring til Tallhall på Meteorologisk institutt med innovativ materialbruk, høy energistandard og ett års brukserfaring og byggeplassbefaring til Fredrik Selmers vei 4 hvor Skattedirektoratet blir rehabilitert til Norges første (og største!) kontorbygg i passivhusstandard.

Furuset- en by i emning - Seminar om metoder og prosesser for en klimaeffektiv byutvikling på Furuset. Medvirkning, områdeløft, områderegulering, kvalitetssikring. Igangsatte prosjekter og veien videre. Samhandling for en framtidsrettet og arealeffektiv byutvikling. Møtesteder og sambruk.

Framtidens bygg - ”Norge rundt” med presentasjon av de nyeste pilotprosjektene i Framtidens bygg. Dypdykk i utvalgte prosjekter.

BREEAM communities og DGNB city districts er høyaktuelle verktøy for utbyggere og planleggere i utforming av miljø- og klimavennlige byområder. Presenteres og diskuteres.

Nye nasjonalmuseet utformes i et spennende samspill mellom tyske og norske formgivere og kompetansemiljøer. Kan et nasjonalmuseum bygges i leire?

Praktisk informasjon:
Tid: 7.-8. juni 2012
Adresse 7. juni: Dansens hus (Møllevein 2, Vulkan, Oslo)
Adresse 8. juni: Parallelle sesjoner som finner sted på flere adresser (detaljert info i program). Se veibeskrivelse til Vulkan her.

Pris:

Deltagelse begge dager: kr. 3500,-
Deltagelse én dag: kr. 2000,-
Student: kr. 750 per dag